פשיטת רגל היא דבר כואב. אבל גם זה בסוף נגמר. איך חוזרים לחיים לאחר פשיטת רגל, איך מתנהלים מול הבנקים?
1. תעשה בדיקה שכל תיקי ההוצלפ סגורים– בעל התפקיד אמור לדאוג שהכסף יעבור לנושים. הוא יכול לעשות את זה מהר, או לעשות את זה לאט.
כבר ראיתי אנשים שקיבלו הפטר לפני שנה ועדיין לא חילקו את הכסף לנושים. זה אומר שכל תיקי ההוצלפ עדיין פתוחים.
אתם חייבים לוודא שהוא יחלק את הכסף כמה שיותר מהר ולהפעיל לחץ כדי שזה ייגמר וכל תיקי ההוצלפ ייסגרו. כמובן שתיעזרו בעורך הדין שלכם לעניין.
2. תזמין דוח נתוני אשראי מבנק ישראל. אם אתה לא מכיר, תגיד לי ואני אסביר. מדובר בדוח שהיום הוא דבר חובה, הוא מראה כל דבר פיננסי שקרה לאדם בשנים האחרונות.
המטרה שלנו במקרה הזה היא לראות שכל ההוצלפים נסגרו גם בדוח של בנק ישראל. הכוונה היא כזו: נניח שכל התיקים נסגרו, אבל לפעמים הדברים לא נסגרים באמת בדוח של בנק ישראל, כאשר הבנקים יוציאו את הדוח – יהיה רשום שיש לכם חובות פעילים.
3. לפתוח חשבון בנק– גם בלי כלום. העיקר חשבון בנק. בבנק שלא היה לך בעיות איתו מעולם.
כל בנק שהייתה לכם איתו בעיה, מחיקת חוב, הסדר חוב, עיקולים , הוצאות לפועל – כל הבנקים האלו פסולים. תמצאו בנק שלא הייתה בעיה איתו. גם דואר זה טוב.
4. תפקיד לשם משכורת. ותפתח תוכנית חיסכון. חשבון ללא חסכונות זה חשבון זוועה. אין דבר כזה חשבון בנק ללא חיסכונות- זה מצביע על אנשים שלא מסוגלים לגמור את החודש. זה ממש לא המסר שאנחנו רוצים להעביר.
לכן דבר ראשון שעושים זה תוכנית חיסכון או פיקדון או כל מכשיר חיסכון אחר.
5. תעשה בחשבון הוראות קבע. תשלומי חשמל, מים, ארנונה, תרומות לצדקה. הנקודה היא דברים שיורדים מהחשבון בהוראות קבע.
הוראות קבע מעלות את דירוג האשראי שלך בצורה משמעותית.
הבעיה הגדולה של אנשים אחרי פשיטת רגל זה שהדירוג שלהם הוא אפס. המטרה שלנו בעזרת הוראות קבע מהחשבון- להתחיל לבנות דירוג אשראי. שלא יהיה אפס. אם זה לא נראה לכם משמעותי, אז ככה מתחילים.
6. ברגע שיצטבר קצת כסף בחשבון– תבקש משהו פשוט כמו דיירקט ותציע לשעבד את החיסכון.
הבנקים בגדול לא רוצים לתת כלום לאנשים שעברו פשיטת רגל. לכן צריך לעשות את הדברים לאט לאט ולתת לבנקאים תחושה שהם לא עושים שום דבר שמסכן את הבנק. לכן אנחנו מציעים תמורת כל דבר לשעבד חיסכון.
אני לא מדבר על כסף גדול, אבל חיסכון של 500 שקל אמור להיות לכל אדם בישראל. כל אחד.
7. כמה חודשים אחרי זה, תבקש כרטיס אשראי בתמורה לשיעבוד של החיסכון שלך. שוב, הכול קורה לאט לאט ובסבלנות. לא להתעצבן ולא להתייאש.
אלו דברים שלוקחים זמן, זה תהליך של דייטים, צעד אחר צעד, תמעד להצביע על זה שיש כסף בחשבון שניתן לשעבד.
מה שחשוב זה להיות סבלני, זה דברים שלוקחים זמן. ככל שתשקיע יותר בבניית החשבון שלך- כך זה יתקדם מהר יותר.
8.לא למחוק שום בי די איי. בשום פנים ואופן. במהלך הדרך אתה תיתקל בכל מיני גורמים שמציעים למחוק את הבי די איי, לאפס דוח נתוני אשראי וכל מיני שטויות אחרות – לא ללכת על הדברים האלו. זה בעיקר נזק.
מרטין בוקסדורף- 0508116397 או maratbok@gmail.com